Programació

Objectius generals del campus:

⦁ Afavorir el desenvolupament personal del nen/a a partir de les activitats proposades pels monitors.
⦁ Potenciar l’autonomia i la participació dels nens/es en cada una de les diferents activitats.
⦁ Desenvolupar l’activitat a partir de la tolerància i el respecta entre companys/es.
⦁ Fomentar la diversió, les relacions personals i la creativitat dels participants.
⦁ Incidir sobre la importància del treball en equip.
⦁ Adoptar uns hàbits higiènics bàsics pel dia a dia.
⦁ Guanyar iniciativa a l’hora de resoldre situacions adverses.

Programa:

Activitats:

A continuació s’exposen diferents activitats per cada una de les modalitats, i és el monitor qui adapta aquesta activitat en relació amb l’edat i nivell dels participants, ja sigui modificant l’espai, les normes, etc.

  • JOCS AMB PILOTA: Realitzem qualsevol joc que interactuï amb una pilota (sigui de bàsquet, de rugbi, de futbol, de plàstic, d’escuma…), ens serveixen generalment per escalfar i començar el dia activats. Exemple de jocs: Pitxi, cementiri, mataconills, les 10 passades, pilota que salva, l’aranya amb pilota, buidar el camp, pilota caçadora, pilota asseguda, el mocador amb pilota, futbol xinès…
  • PARTIT REDUÏT: Consisteix a organitzar un partit de futbol amb els membres del grup, adaptant l’espai al nombre total de participants. Exemple: 12 nens/es, fem un partit de 6 contra 6 en un espai reduït, utilitzant piques com a porteries.
  • JOCS RELACIONATS AMB EL FUTBOL: A diferència dels “jocs amb pilota”, en aquest cas adaptem al joc al futbol. Podem dur a terme qualsevol dels jocs anteriors, sempre que el jugador interactuï amb una pilota de futbol, i es donin accions tècniques de l’esport durant el desenvolupament del joc. També, es poden realitzar gimcanes relacionades amb el futbol.
  • PARTIT: Juguem un partit de futbol 7 amb una temàtica de fons. Exemple: final de la “Champions”, final del mundial, final de copa del rei, etc. Per tal de posar els nens i nenes en el paper, animem l’escenari amb música de fons, cada equip escull un club (Barça, Madrid, Betis…). En aquest cas, el fet de disputar els partits a la tarda, el més probable és que s’hagin d’ajuntar grups per tal de poder ser 7 contra 7.
  • ACTIVITATS POLIESPORTIVES (Multiesport): Temps dedicat a la pràctica d’altres esports. El fet de disposar de les instal·lacions de l’Escola Pla de Dalt, ens permet dur a terme partits de bàsquet, de futbol sala, de tenis taula i de vòlei.
  • TREBALL TÈCNIC: L’objectiu és desenvolupar i perfeccionar aquelles accions bàsiques del futbol, com ara: control, passada, xut, conducció, remat, desplaçament, etc. Els monitors plantegen exercicis de caràcter més analític amb el propòsit de millorar i adquirir les accions tècniques bàsiques de l’esport.
  • TREBALL TÀCTIC: En aquest cas, es treballaran conceptes tàctics del futbol, com per exemple: resoldre situacions de superioritat numèrica, vascular, moviment dels davanters a l’hora de rematar, sortida de pilota, pressió individual, pressió amb bloc, replegament, etc. Aquestes situacions de joc es desplegaran a partir de formes jugades, possessions o partits modificats.
  • TORNEIG: Partits de 10 minuts on els monitors controlen els resultats dels diferents equips. Trobem diferents modalitats de tornejos: rei de la pista, format lliga regular, fase eliminatòria, etc. Sigui quina sigui la modalitat del torneig sempre hi ha d’haver un control dels gols a favor, dels gols en contra i dels punts.
  • ESMORZAR: Temps dedicat a hidratar-se i alimentar-se. Cada grup ho farà en un espai diferent. Tindrà una durada de 30 minuts i cada nen/a és responsable de portar el seu esmorzar.
  • ACTIVITAT ESTRELLA: El divendres 29 de desembre, anirem al PLANETA MÀGIC (Les Preses). Gaudirem plegats d’un espai lúdic orientat perquè nens/es de totes les edats visquin una experiència única amb els seus companys/es del Campus JSPM.

En aquesta activitat podrà venir qualsevol nen/a que estigui vinculada al campus.

Recordar que el cost econòmic d’aquesta activitat NO està inclòs en el preu total, sinó que haurà de ser pagada apart.

TOTES les activitats estan dirigides i organitzades per entrenadors i monitors titulats que formen part de l’estructura del club.

Calendari: